Fugt er essentiel for en sund hud

Fugt er essentiel for en sund hud

Af Helle Sahl den

Fugt er et af de vigtigste elementer når det kommer til hudpleje. At holde huden fugtet er ikke kun vigtig for at opretholde et ungdommeligt udseende, men det spiller også en kæmpe rolle for hudens sundhed. 

En fugtet hud beskytter mod Miljøskader

Vores hud er konstant udsat for forskellige udefrakommende faktorer som forurening, UV-stråler og klimaforandringer. Hvis du har en velfugtet hud, fungerer den som en beskyttende barriere mod disse udefrakommende påvirkninger. Ved at anvende cremer som giver fugt, giver vi huden et beskyttende lag, der forhindrer skadelige faktorer i at trænge ind i huden og forsage skader. 

En fugtet hud hindrer tidlig aldring

Et af de første og mest synlige tegn på tør hud, er fine linjer og rynker. Når huden er tør, mister den sin elasticitet, som gør at huden syner ældre end den egentlig er. Så for at bevare elasticiteten i huden er det derfor vigtigt at fokusere på fugt, for ikke at komme til at syne ældre. 

En fugtet hud forbedrer huden struktur

En velfugtet hud føles blødere og glattere. Du kender det måske godt, hvis du har haft en periode hvor huden er tør, den føles ru og skaller og det kan nærmest være ubehageligt og gøre det sværere at lægge en pæn make up ovenpå. 

En fugtet hud fremmer hudens helingsprocess

Huden har nærmest superkrafter, den kan nemlig hele sig selv, men har du tør hud, så er denne process hæmmet. Fugt er nemlig afgørende for helingsprocessen da det hjælper med at opretholde fugtbalancen i hudens celler. Især hvis du gar sår, udslæt eller acne er det vigtigt at holde huden fugtet for en bedre og mere effektiv heling. 

Hvordan holder man så huden gennemfugtet?

1. Brug en god fugtighedscreme - Brug en fugtighedscreme morgen og aften, som er tilpasset til din hudtype for at have en velfugtet hud hele dagen, som styrker din hudbarriere. 

2. Drik vand - Hydrering starter indefra, så sørg for at drikke rigeligt med vand for at opretholde fugtbalancen. 

3. Undgå lange varme bade - De fleste af os elsker lange varme bade, som kan være helt terapi. Men varmen kan virke udtørrende og fjerne hudens naturlige olier. Du kan derfor i stedet for, begrænse tiden i det varme vand eller bade i lunkent vand i stedet 

4. Brug en peeling 2 gange om ugen - døde hudceller kan gøre at du ikke optager fugten fra dine lækre produkter og får også huden til at se tør og kedelig ud.

5. Spis en sund kost - Fødevarer der er rige på omega-3 fedtsyrer, som fisk og nødder, samt frugt og grøntsager med højt vandindhold som kan hjælpe med at holde huden sund og fugtet. 

 

← Ældste indlæg

News

RSS
mesoestetic produkter

Hvorfor har vi egentlig valgt den hudpleje, der står på vores hylder?

Helle Sahl
Af Helle Sahl

Mesoestetic er et spansk medicinsk hudplejebrand. Kendt verden over for kvalitet og og deres effektive løsninger indenfor dermatologi. Mesoestetic har et bredt sortiment af produkter...

Læs mere
UV-Stråling

UV-Stråling

Af pernille isaksen

Solen udsender 3 typer af ultraviolette stråler  UV-A: Dem kan du huske på som A=Aldring. De kaldes nemlig Aldringsstrålerne, altså dem der gør os ældre...

Læs mere